8 tips voor een erectie

8 tips tegen een erectiestoornisErectieproblemen kunnen het seksleven flink verzieken. Een bezoek aan de huisarts is daarom verstandig. De kans is groot dat hij of zij erectiepillen zal voorschrijven. Je kunt ook proberen om zonder medicatie toch een erectie te krijgen. Wij geven 8 tips voor een goede erectie.

1. Voorkom stress

Psychologische stress verhoogt de aanmaak van adrenaline. Dat hormoon zorgt ervoor dat bloedvaten samentrekken en maken het krijgen van een erectie dus lastiger. Zorg daarom voor een ontspannen sfeer. Steek een kaarsje aan, geef elkaar eerst een massage en denk niet teveel “misschien lukt het niet”.

2. Probeer het ergens anders

Lukt het niet in de slaapkamer? Probeer het dan eens op een andere plek in huis. Of daarbuiten! Een nieuwe locatie kan extra opwindend zijn. Probeer het ook eens op een ander tijdstip. ’s Ochtends vroeg heb je misschien meer zin dan na een lange dag werken.

3. Drink niet teveel alcohol

Na het nuttigen van alcohol is het krijgen van een erectie een stuk lastiger. Probeer het dus eens op een nuchtere maag. Ook zonder alcohol kan het heel gezellig zijn.

4. Stop met roken

Ook sigaretten hebben een negatieve invloed op een erectie. Nicotine laat bloedvaten samentrekken en zorgt er daardoor voor dat het bloed moeilijker bij de penis komt. Daarnaast tast roken op lange termijn de bloedtoevoer aan. Bovendien is stoppen met roken natuurlijk altijd een goed idee.

5. Beweeg regelmatig

Regelmatig een halfuurtje hardlopen doet wonderen. Je voelt je er niet alleen beter door, het stimuleert bovendien de gezondheid van de penis. Dat geldt trouwens niet voor fietsen. Een zittende leefstijl wordt vaak in verband gebracht met erectieproblemen, dus kom van je stoel van af!

6. Eet gezond

Pas op met de frituur, kant en klaarmaaltijden en weinig groente en fruit. Een ongezonde eetstijl kan leiden tot een verminderde bloedcirculatie door het lichaam. En dat kan ook de bloedtoevoer naar de penis beperken. Kook dus vers, eet voldoende groente en fruit en neem gezonde vetten die in noten, olijfolie en vis zitten.

7. Gebruik speeltjes

Voorspel is belangrijk. En dat kun je extra bijzonder maken met erotische speeltjes. Probeer bijvoorbeeld eens een blinddoek, handboeien of vibrator voor vrouw óf man.

8. Praat met elkaar

Lukt het niet? Wees daar dan eerlijk over met je partner. En bespreek wat jullie fijn vinden. Misschien komen jullie tot spannende nieuwe inzichten.