Verminderd seksueel verlangen

verminderd-seksueel-verlangenEen verminderd seksueel verlangen wil zeggen dat men weinig tot geen zin heeft in seks. Dat is vaak vooral vervelend voor de partner, die wél behoefte heeft aan seks. Een verminderd seksueel verlangen kan daarom dus leiden tot stress en relatieproblemen. Men spreekt ook wel eens over een libidostoornis.

Hormonen

Het seksueel verlangen (ook wel libido genoemd) hangt voor een groot deel samen met de leeftijd. Het libido is meestal het hoogst tijdens de puberteit. Naarmate men ouder wordt, neemt het seksueel verlangen af. Hormonen spelen daarbij een belangrijke rol.

Naarmate mannen ouder worden, neemt het hormoon testosteron af. Dat geldt ook voor vrouwen. De afname van het hormoon testosteron zorgt voor een lager libido. Bij vrouwen speelt ook het hormoon oestrogeen een rol. De productie daarvan neemt af tijdens de overgang.

Andere oorzaken

Hormonen zijn niet de enige oorzaken van een verminderd seksueel verlangen. Zowel fysieke al psychische oorzaken kunnen het libido verlagen. Fysiek kan bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk of zwaarlijvigheid de zin in seks verminderen. Op psychisch vlak kunnen stress, depressies en faalangst boosdoeners zijn. Ten slotte kunnen medicijnen (zoals antidepressiva en de anticonceptiepil) zorgen voor een verlaagd seksueel verlangen.

Oplossing

Er zijn verschillende manieren om een verminderd seksueel verlangen tegen te gaan. Als de oorzaak psychisch of fysiek is, probeer dan de bron aan te pakken. Bijvoorbeeld door na te gaan waar de stress vandaan komt. Als een verlaagde libido het gevolg is van een verlaagde hormoonproductie, dan kunnen testosteron-supplementen uitkomst bieden. Bij de man kan het slikken van een erectiepil ook helpen.

Libido-pillen

Er zijn verschillende medicijnen die het libido verhogen. Dit zit géén erectiepillen, maar lustopwekkers en testosteron-supplementen.

Libido 7natuurlijk product dat de productie van testosteron stimuleert. Heeft als bij-effect dat het de penis vergroot. Meer informatie & bestellen.

Androgelgel die het hormoon testosteron bevat. Smeer de gel op de huid, zodat deze opgenomen wordt in het bloed. Androgel zorgt voor een stabiel testosteron-niveau. Meer informatie & bestellen.

Testopatchpleister die het hormoon testosteron afgeeft. De testosteron wordt via de huid opgenomen in het bloed. Draag de doorzichtige pleisters maximaal 48 uur. Meer informatie & bestellen.